Actueel
Verrukkelijke vegetarische gnocchi met tomatensaus!

Gnocchi is een klassiek
Italiaans gerecht, oorspronkelijk gemaakt van aardappelen en bloem,
dat eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol is. In dit recept maken we
vegetarische gnocchi met een heerlijke tomatensaus die vol zit met
smaak. Het is een ideaal gerecht voor een gezellige maaltijd met
vrienden of familie, en het is perfect voor vegetariërs. De zachte
gnocchi gecombineerd met een rijke, aromatische saus zorgt voor een
heerlijke ervaring. Laten we beginnen!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g aardappelen (bij voorkeur kruimige aardappelen)
- 150 g bloem
- 1 ei
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 50 g Parmezaanse kaas (optioneel voor een extra smaak)
- Verse kruiden naar keuze (bv. basilicum, oregano) voor de saus
Voor de saus:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum of rucola voor garnering
Bereidingswijze:
- De gnocchi
maken:
- Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met een snufje zout tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
- Giet de aardappelen af en laat ze kort afkoelen. Pureer ze daarna fijn met een aardappelstamper of door een pureeknijper.
- Voeg de bloem, het ei, zout, peper en (optionele) Parmezaanse kaas toe aan de puree. Meng alles goed door elkaar tot een deeg.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een lange slang van ongeveer 2 cm dik. Snijd de slang in stukjes van 2-3 cm.
- Gebruik een vork om de gnocchi een typisch ribbeltjespatroon te geven (druk met de vork licht op elk stukje deeg).
- Koken van de
gnocchi:
- Breng een grote pan water met zout aan de kook. Voeg de gnocchi in porties toe en kook ze totdat ze boven komen drijven (ongeveer 2-3 minuten).
- Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water en zet ze even opzij.
- De saus maken:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1-2 minuten totdat de geur vrijkomt.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en gedroogde oregano toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Afmaken:
- Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en meng goed, zodat de gnocchi lekker bedekt zijn met de saus. Laat nog 2-3 minuten doorwarmen.
- Serveren:
- Serveer de gnocchi direct met wat verse basilicum of rucola erover voor extra smaak.
Deze vegetarische gnocchi is een heerlijk, zelfgemaakt gerecht dat zowel eenvoudig als luxe aanvoelt. De zachte gnocchi in combinatie met de smakelijke tomatensaus biedt een perfect comfortfood voor elke gelegenheid. Voeg eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas of extra verse kruiden toe voor een extra smaakdimensie. Geniet van deze heerlijke maaltijd met je dierbaren en laat je verrassen door de eenvoud en de rijke smaken! Eet smakelijk!

Actueel
Politie onderzoekt online materiaal na incident bij kerk in Minneapolis
-
Actueel8 maanden geleden
Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg
-
Actueel8 maanden geleden
Geheime boodschap van André Hazes sr. gelekt: ‘Als mijn zoon straks geen Hazes mag heten…’
-
Actueel8 maanden geleden
Broer Frans Bauer sloopt Mariska: ”Daarom blijft ze bij hem”
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’
-
Actueel4 weken geleden
Zoon van Guusje Nederhorst (22) treedt uit de schaduw van zijn beroemde moeder
-
Actueel8 maanden geleden
? Schokkend nieuws: Zo lang heeft de ernstig zieke Martijn Krabbé nog te leven ??️
-
Actueel7 maanden geleden
? Nieuwe onthullingen in de zaak Marco Borsato: dit geloof je niet!