Actueel
Taco bowl met gehakt. Makkelijk, voedzaam én smakelijk!

Ben je in de stemming voor een explosie van kleuren en smaken? Dan is deze taco bowl echt iets voor jou! Stel je voor: een kom vol sappige, gekruide gehakt, perfect gegaarde rijst en een vrolijke mix van verse paprika, zoete maïs en cherrytomaten. De romige avocado en de knapperige nacho chips maken het plaatje compleet en geven iedere hap net dat beetje extra crunch. Afgetopt met een scheutje limoen, een flinke dot zure room en bestrooid met geraspte kaas, brengt deze maaltijd je direct naar een gezellige Tex-Mex sfeer. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je snel iets smakelijks op tafel wilt zetten, of om vrienden te verrassen met een kleurrijk en feestelijk gerecht. Laat je inspireren en geniet van elke smaakvolle hap!
Deze taco bowl is een snelle en
smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Het
combineert de typische Tex-Mex-smaken van gekruid gehakt met frisse
en knapperige ingrediënten, waardoor je een complete en kleurrijke
maaltijd in één kom krijgt.
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram gekookte rijst
- 500 gram gehakt
- Taco kruidenmix
- 2 groene paprika’s, in reepjes
- Cajunkruiden
- Roomboter
- 150 gram maïs
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 2 avocado’s, in blokjes
- 50 gram nacho chips
- Olie, peper en zout
- Optioneel: partjes limoen, zure
room, geraspte kaas en verse koriander
Bereidingswijze
- Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe, bestrooi met taco kruidenmix, peper en zout, en bak het rul en goudbruin.
- In een andere pan bak je de reepjes groene paprika kort met een snufje cajunkruiden tot ze licht gekarameliseerd zijn.
- Laat vervolgens in dezelfde pan de maïs even meebakken in wat roomboter voor extra smaak.
- Kook ondertussen de rijst tot deze gaar is.
- Verdeel de rijst over kommen en verdeel daar het gehakt, de paprika, de maïs, de cherrytomaten en de avocado over.
- Werk af met knapperige nacho chips en serveer desgewenst met limoenpartjes, een lepel zure room, geraspte kaas en verse koriander.
Deze taco bowl is ideaal voor een doordeweekse avond: snel, makkelijk en boordevol smaak. Geniet van een feest van kleuren en smaken in één heerlijke kom!

Actueel
Politie onderzoekt online materiaal na incident bij kerk in Minneapolis
-
Actueel8 maanden geleden
Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg
-
Actueel8 maanden geleden
Geheime boodschap van André Hazes sr. gelekt: ‘Als mijn zoon straks geen Hazes mag heten…’
-
Actueel8 maanden geleden
Broer Frans Bauer sloopt Mariska: ”Daarom blijft ze bij hem”
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’
-
Actueel4 weken geleden
Zoon van Guusje Nederhorst (22) treedt uit de schaduw van zijn beroemde moeder
-
Actueel8 maanden geleden
? Schokkend nieuws: Zo lang heeft de ernstig zieke Martijn Krabbé nog te leven ??️
-
Actueel7 maanden geleden
? Nieuwe onthullingen in de zaak Marco Borsato: dit geloof je niet!