Actueel
Shakshuka: Simpel, Kruidig en Altijd Lekker!

Shakshuka: Simpel, Kruidig en Altijd Lekker!
Shakshuka is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika dat de laatste jaren wereldwijd aan populariteit heeft gewonnen. Het bestaat uit eieren die gepocheerd worden in een pittige tomatensaus met kruiden, paprika en ui. Deze smakelijke, voedzame en kleurrijke maaltijd is ideaal voor een stevig ontbijt, brunch of zelfs een lichte lunch. Shakshuka is niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk te maken, en het biedt volop mogelijkheden om te variëren met extra ingrediënten. Hier volgt een eenvoudig recept voor een klassieke shakshuka die je zeker zal aanspreken!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 paprika, in reepjes gesneden (bij voorkeur een rode of gele paprika)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder (gerookt voor extra smaak)
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- 400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Zout en peper naar smaak
- 4 eieren
- Verse koriander of peterselie voor garnering
- (Optioneel) Feta kaas of olijven voor extra smaak
Bereidingswijze:
- De groenten
bakken:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak deze 5-7 minuten totdat ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee, totdat het lekker begint te geuren.
- De tomatensaus
maken:
- Voeg de komijn, paprikapoeder en cayennepeper (indien gebruikt) toe aan de pan en roer goed door. Dit geeft de saus extra diepte en geur.
- Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets dikker wordt.
3.De eieren toevoegen:
-
- Maak met een lepel kleine kuiltjes in de saus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat de eieren 5-8 minuten pocheren, afhankelijk van hoe je je eieren het liefst hebt (korter voor een lopende dooier, langer voor een meer gestold ei).
4.Afmaken en serveren:
-
- Bestrooi de shakshuka met verse koriander of peterselie voor extra kleur en smaak. Je kunt eventueel ook wat feta of olijven toevoegen voor een extra dimensie.
- Serveer de shakshuka direct met vers brood om de heerlijke saus mee op te dippen.
Shakshuka is een veelzijdig gerecht dat zowel verwarmend als voedzaam is, perfect voor elk moment van de dag. De combinatie van de gekruide tomatensaus met de eieren maakt het een perfecte maaltijd voor een gezellige brunch of een ontspannen avondmaaltijd. Variaties zijn eindeloos; je kunt bijvoorbeeld extra groenten zoals spinazie of courgette toevoegen, of de saus verrijken met je favoriete specerijen. Probeer dit recept en geniet van de rijke smaken van het Midden-Oosten. Eet smakelijk!

Actueel
Politie onderzoekt online materiaal na incident bij kerk in Minneapolis
-
Actueel8 maanden geleden
Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg
-
Actueel8 maanden geleden
Geheime boodschap van André Hazes sr. gelekt: ‘Als mijn zoon straks geen Hazes mag heten…’
-
Actueel8 maanden geleden
Broer Frans Bauer sloopt Mariska: ”Daarom blijft ze bij hem”
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’
-
Actueel4 weken geleden
Zoon van Guusje Nederhorst (22) treedt uit de schaduw van zijn beroemde moeder
-
Actueel8 maanden geleden
? Schokkend nieuws: Zo lang heeft de ernstig zieke Martijn Krabbé nog te leven ??️
-
Actueel7 maanden geleden
? Nieuwe onthullingen in de zaak Marco Borsato: dit geloof je niet!