Actueel
Heerlijke kleurrijke flatbreads met shoarma

Ontdek een nieuwe draai aan de klassieke shoarma met dit kleurrijke flatbread-recept! Stel je voor: zachte, licht warme flatbreads die de perfecte basis vormen voor een feestelijke mix van knapperige ijsbergsla, sappige cherrytomaatjes en verfrissende komkommer. De ster van het gerecht is de vegetarische shoarma, goudbruin gebakken en perfect in balans met de zoete reepjes puntpaprika.
Maar wat dit gerecht echt bijzonder maakt, is de romige, pittige kwarksaus. Met een vleugje limoensap en sriracha geeft deze saus je flatbread net dat beetje extra kick, waardoor iedere hap een explosie van smaken is. Of je nu een snelle lunch wilt of een lichte avondmaaltijd zoekt, dit recept brengt een vrolijke en verrassende twist in je dagelijkse menu. Geniet van de combinatie van fris, pittig en knapperig en laat je smaakpapillen verrassen door deze creatieve en makkelijke maaltijd!
Flatbreads zijn ideaal als basis voor een verrassende maaltijd. In dit recept maak je een lichtere variant van een traditioneel shoarmabroodje, boordevol verse en knapperige groenten, gecombineerd met een romige, pittige saus. Perfect voor een snelle en smaakvolle lunch of lichte avondmaaltijd!
Ingrediënten (voor 2 porties)
- Voor de topping:
- 175 gram vegetarische shoarma
- 2 flatbreads (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 6 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
- ¼ komkommer, in dunne halve plakjes
- 50 gram ijsbergsla
- 1 grote puntpaprika, in dunne reepjes
Voor de saus:
- 4 eetlepels kwark
- 1 teen knoflook, uitgeperst of fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel sriracha (pas aan naar smaak)
Bereidingswijze
- Bereid de shoarma en paprika:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische shoarma tot deze goudbruin en knapperig is. Voeg daarna de reepjes puntpaprika toe en bak nog een paar minuten mee, zodat de paprika iets zachter wordt maar toch zijn bite behoudt.
- Groenten voorbereiden:
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in kwartjes en de komkommer in dunne halve plakjes.
- Maak de saus:
Meng in een kommetje de kwark
met de uitgeperste knoflook en het limoensap. Roer goed door en
breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Warm de flatbreads op:
Verwarm de flatbreads in een droge pan of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer elke flatbread met de helft van de kwarksaus.
- Stel de flatbreads samen:
Beleg de flatbreads met de ijsbergsla, de gebakken shoarma, de gesneden tomaatjes en komkommer. Meng de resterende kwarksaus met de sriracha en verdeel dit over de belegde flatbreads voor een extra pittige toets.
- Extra tip:
Wil je nog wat extra frisheid toevoegen? Strooi dan wat fijngehakte koriander of peterselie over het gerecht. En als je van extra pit houdt, kun je naar smaak meer sriracha toevoegen.
Serveer de flatbreads direct en geniet van deze heerlijke, lichte maaltijd met een twist!

Actueel
Politie onderzoekt online materiaal na incident bij kerk in Minneapolis
-
Actueel8 maanden geleden
Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg
-
Actueel8 maanden geleden
Geheime boodschap van André Hazes sr. gelekt: ‘Als mijn zoon straks geen Hazes mag heten…’
-
Actueel8 maanden geleden
Broer Frans Bauer sloopt Mariska: ”Daarom blijft ze bij hem”
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’
-
Actueel4 weken geleden
Zoon van Guusje Nederhorst (22) treedt uit de schaduw van zijn beroemde moeder
-
Actueel8 maanden geleden
? Schokkend nieuws: Zo lang heeft de ernstig zieke Martijn Krabbé nog te leven ??️
-
Actueel7 maanden geleden
? Nieuwe onthullingen in de zaak Marco Borsato: dit geloof je niet!