Actueel
Gezonde Snickers: Een zoete verleiding zonder schuldgevoel

Je kent het wel: die onweerstaanbare trek in iets zoets, maar tegelijkertijd het verlangen om gezond te blijven eten. Dat gevoel had ik laatst ook. Ik stond voor het snackschap in de supermarkt, starend naar de chocoladerepen, maar wist dat ik eigenlijk een betere keuze wilde maken. Toen kwam het idee: waarom maak ik niet mijn eigen, gezonde versie van een Snickers?
Thuis dook ik de keuken in, gewapend met dadels, pindakaas en pure chocolade. Terwijl de blender zoemde en de geur van gesmolten chocolade zich verspreidde, voelde ik me een echte chocolatier. Laag na laag bouwde ik de perfecte reep op: een stevige bodem, een smeuïge karamelvulling met knapperige pinda’s, en tot slot een fluweelzachte laag pure chocolade. Een uurtje later haalde ik mijn creatie uit de vriezer en sneed voorzichtig de eerste reep af.
De eerste hap was een feestje. De zoetheid van de dadels, het zoutige van de pinda’s en de intense chocolade smaakten als een luxe traktatie – maar dan zonder geraffineerde suikers en gekke toevoegingen. Dit was het perfecte tussendoortje, zonder schuldgevoel!
Sindsdien liggen deze gezonde Snickers standaard in mijn
vriezer, klaar voor dat moment van pure verwennerij. Wil jij ook
genieten zonder spijt? Probeer dit recept en ontdek hoe lekker
verantwoord snoepen kan zijn!
Hier is een heerlijk en gezond recept voor zelfgemaakte Snickers:
Gezonde Snickers (glutenvrij, zonder geraffineerde suikers)
Ingrediënten
Voor de bodem:
– 100 g amandelmeel
– 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
– 1 eetlepel honing of ahornsiroop
– Snufje zout
Voor de karamellaag:
– 10 Medjoul dadels (ontpit en geweekt in warm water)
– 2 eetlepels pindakaas (of amandelpasta)
– 1 theelepel vanille-extract
– Snufje zout
– Handje ongezouten pinda’s
Voor de chocoladelaag:
– 100 g pure chocolade (min. 70% cacao)
– 1 eetlepel kokosolie
Bereiding
1. Bodem maken:
– Meng het amandelmeel, gesmolten kokosolie, honing en zout in een
kom.
– Druk het mengsel in een bakvorm met bakpapier en zet 15 minuten
in de vriezer.
2. Karamellaag maken:
– Mix de geweekte dadels, pindakaas, vanille-extract en zout in een
keukenmachine tot een gladde karamel.
– Smeer de karamellaag over de bodem en strooi er pinda’s
overheen.
– Zet opnieuw 15 minuten in de vriezer.
3. Chocoladelaag maken:
– Smelt de pure chocolade met de kokosolie au bain-marie.
– Giet de chocolade over de karamel- en pinda-laag en verdeel
gelijkmatig.
– Zet het geheel nog 30-60 minuten in de vriezer tot het goed is
uitgehard.
4. Snijden & genieten:
– Haal uit de vriezer en snijd in repen of blokjes.
– Bewaar in de koelkast of vriezer.
Smakelijk!

Actueel
Politie onderzoekt online materiaal na incident bij kerk in Minneapolis
-
Actueel8 maanden geleden
Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg
-
Actueel8 maanden geleden
Geheime boodschap van André Hazes sr. gelekt: ‘Als mijn zoon straks geen Hazes mag heten…’
-
Actueel8 maanden geleden
Broer Frans Bauer sloopt Mariska: ”Daarom blijft ze bij hem”
-
Actueel8 maanden geleden
André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’
-
Actueel4 weken geleden
Zoon van Guusje Nederhorst (22) treedt uit de schaduw van zijn beroemde moeder
-
Actueel8 maanden geleden
? Schokkend nieuws: Zo lang heeft de ernstig zieke Martijn Krabbé nog te leven ??️
-
Actueel7 maanden geleden
? Nieuwe onthullingen in de zaak Marco Borsato: dit geloof je niet!